Kokemuksia meistä

 

Fescon Oy, Eero Majanen: ”Yhtäkään kertaa ei toimitusketju ole katkennut”

Fescon Oy valmistaa erilaisia rakennusteollisuuden kuivatuotteita sekä laasteja. Veli Seppä Oy ja Fescon tekevät monipuolista yhteistyötä, johon kuuluvat muun muassa erilaiset kuljetus- ja lastauspalvelut sekä henkilöstövuokraus. Yhteistyötä on tehty jo useiden vuosien ajan, eikä Fesconin toimitusketju ole sen aikana kertaakaan katkennut. Veli Seppä Oy hoitaa kiireisetkin kuljetukset perille sovitusti.

Fescon toimii valtakunnallisesti koko Suomen alueella. Rakennusteollisuuden kuivatuotteiden sekä laastien valmistuksen lisäksi Fesconin toimintaan kuuluvat erilaisten seos- ja lisäaineiden valmistaminen metalliteollisuuteen sekä sekoitus- ja säkityspalvelut. Merkittävässä roolissa ovat myös golfkentät, joiden rakentamista varten Fescon toimittaa kaikkia materiaaleja kasvualustoja myöten.

– Hiekkaliiketoimintaa hoidetaan Raahen toimipisteeltä koko Suomen alueella sekä Ruotsissa, missä toiminta on nyt aloitettu. Hiekkaliiketoiminta tarkoittaa energiateollisuuden palvelua ja kokonaisuuden hoitamista. Tuotamme erilaisia leijupetimateriaaleja kattiloihin, kertoo Fesconin hiekkaliiketoiminnasta vastaava Eero Majanen.

Kokonaisvaltaista palvelua arkena sekä pyhänä

Yhteistyö sai alkunsa, kun Fescon kaipasi oman toimintansa tueksi luotettavaa ja mahdollisimman monialaista kumppania. Sopivaa kumppania kartoitettiin useammista toimijoista. Kartoituksen yhteydessä havaittiin, ettei kukaan muu kuin Veli Seppä Oy pystynyt tarjoamaan yhtä kokonaisvaltaista palvelua. Nyt Fescon saa ja hankkii Veli Seppä Oy:ltä kaikki kuljetuspalvelut, pyöräkoneita, erilaisia trukkeja, henkilönostimia, kurottajatöitä sekä henkilöstövuokrausta.

– Veli Seppä Oy on paikallinen, raahelainen monialayritys. Otimme heihin yhteyttä ja kyselimme, mitä kaikkia palveluita on saatavilla. He vastasivat kaikkiin kysymyksiimme ja päätös oli helppo tehdä, Majanen muistelee yhteistyön alkua.

– Niitä, jotka pystyvät sen kokonaisvaltaisen palvelun oikeasti tuottamaan yötä päivää pyhänä ja arkena, on todella vähän. Olisimme joutuneet pilkkomaan kokonaisuuden moneen eri osa-alueeseen. Tämä oli meille turvallinen, luonteva ja hyvä vaihtoehto, Majanen kuvailee.

”Kumppanuus on hedelmällistä”

Vuosien varrella yhteistyö on syventynyt ja palvelukokonaisuus laajentunut. Yhteistyötä tehdään avoimesti ja rakentavasti keskustellen sekä toimintaa yhdessä kehittäen. Fesconin ja Veli Seppä Oy:n keskinäinen luottamus on luja.

– Palvelut ovat meille ensiarvoisen tärkeitä kaikilta osin. Ne ovat toimintamme edellytys. Pystymme parantamaan palveluamme heidän avullaan. Meillä on yhteiset asiakkaat, vaikka olemmekin kaksi erillistä yhtiötä. Tulevaisuudessa haluamme palvella yhteisiä asiakkaitamme entistä paremmin, ja se on sitä työtä, mitä yhdessä teemme ja mitä kehitämme, Majanen kertoo.

– Kumppanuus on hedelmällistä, ja se johtaa hyviin tuloksiin. Olen erittäin tyytyväinen, Majanen kuvailee.

”Yhtään kertaa ei toimitusketju ole katkennut”

Majasen kokemukset Veli Seppä Oy:n kanssa tehdystä yhteistyöstä ovat pelkästään positiiviset. Yhtenä suurimpana hyötynä Majanen kokee sen, että tavara liikkuu aina oikeaan aikaan sovitussa ajassa. Se, mitä on yhdessä tehty ja sovittu, on pitänyt paikkansa sataprosenttisesti aina yhteistyön alusta tähän päivään saakka. Yhteistyötä aiotaan jatkaa myös tulevaisuudessa, toinen toistaan tukien.

– Kaikki hiekkaliiketoimintaan liittyvät tilaukset tulevat tänne. Välillä tarve tulee esimerkiksi siten, että jossakin on hätä sekä kiire ja lähetys pitäisi saada lähtemään heti. Kumppani ymmärtää asian täysin, Majanen sanoo.

– Kun he saavat täältä puhelun, että nyt on kiire ja pitäisi lähteä, niin koskaan ei kuulu, että ei onnistu, vaan aina kuuluu, että onnistuu. He hoitavat sen omalla tavallaan siten, että lähetykset lähtevät ja ovat perillä sovittuun aikaan. Yhtään kertaa ei toimitusketju ole katkennut, Majanen kiittelee.

– Sanon tämän sydämestä: olemme tähän palveluun erittäin tyytyväisiä, Majanen päättää.

Haastattelu: Suomen Asiakaskokemukset